Kulturminnedagen 2011

Årets tema: "Skjulte skatter. Spor i landskapet".

Kulturminnedagen arrangert av AS Valdresbanen i samarbeid med ulike lokale aktører i Nordre Land kommune har fokus på Valdresbanen. Vi ønsker å synliggjøre jernbanen og stasjonsområdene, og kulturhistorien som ligger skjult her. Vi ønsker også å involvere og synliggjøre lokale aktører og bedrifter i Landsbyen Dokka.

Vår tittel: "Langs Valdresbanen - i rallarens fotspor - fra Dokka stasjon til Etna stasjon"


Program - Kulturminnedagen 11. september 2011

Dokka stasjon (kl. 09:00-12:00)

Åpent for alle!

Her blir det publikumshistorier om jernbanen og Dokka stasjon, og åpning av ei jernbaneutstilling med bidrag frå Lands Museum. Det blir også lansering av "Kjerringråd" kl. 0930. Enkel servering.

Sted: Dokka stasjon

Guidet dresintur (kl. 10:00-13:00)

Begrenset antall dresiner, påmelding på forhånd! Tlf.: 61 11 26 30.

Elever fra Kulturskolen spiller ved avreise fra Dokka stasjon kl 10:00.

Guida tur oppover Valdresbanen fra Dokka stasjon til Etna stasjon. Guidene tar for seg bruer og konstruksjoner (kvilebuer), skilt og generell jernbanekunnskap.

Sted: Dresintur på Valdresbanen mellom Dokka stasjon og Etna stasjon

(I forhold til den guida turen har vi 8 tandemdresiner til besøkende, altså kan vi ha en gruppe på 16 personer som sykler til Etna. Vi har også 2 enkeltdresiner, slik at vi har en guide foran gruppen og en guide bak gruppen. Videre vil vi kjøre 16 andre personer til Etna med veteranbuss som kan kjøre dresin tilbake til Dokka etter arrangementet).

Veteranbuss fra Dokka stasjon kl. 12:00.

Kr 50,- (t/r). Forhåndsbestilling, tlf.; 61 11 26 30.

Veteranbussen er frå 1967 og har plass til ca. 40 personer. Så vi kan tilby flere enn de som skal kjøre dresin å være med opp til Etna stasjon i bussen.

Sted: oppmøte Dokka stasjon

Arrangement på Etna stasjon (kl. 13:00-16:00)

Åpent for alle! Ta med campingstol.

Rallarviser av Erland Jensen fra Villslusk. En variert minikonsert av Geir Aage og Aage Sogn. Servering av rallarsuppe laga av Gynther Flått (Mat i Land). Ellers enkel servering. Det blir publikums daglighistorier fra Etna stasjon og hvordan det var å bo her når toget gikk forbi. Margit Rognerud (styreleder i AS Valdresbanen og ny eier av stasjonen) skal fortelle litt om planen for stasjonen fremover.

Sted: Etna stasjon

Guidet dresintur (kl. 16:00-18:30).

Forhåndsbestilling!

Guidet dresintur for ei ny gruppe fra Etna stasjon til Dokka stasjon.

Sted: Dresintur på Valdresbanen mellom Etna stasjon og Dokka stasjon

Hovedsiden

Valdresbanen

"Det går på skinner…"

Dugnader les nyheter!

Kontakt oss

AS Valdresbanen / Nye Valdresbanen Postboks 122 2901 FAGERNES Telefon: 61 11 26 30 - 99 44 87 11 E-post: post(krøllalfa)valdresbanen.no
Les mer

Om AS Valdresbanen og Nye Valdresbanen

AS Valdresbanen ble stiftet på konstituerende generalforsamling på Fagernes 19. april 1991. Bakgrunnen var Samferdselsdepartementets krav om at det må stå et ansvarlig selskap bak konsesjoner for jern...
Les mer